Agenda

Deze agenda biedt een overzicht van alle evenementen en publicaties waar het leren over participatie in de energietransitie centraal staat. Bij evenementen die geweest zijn, wordt vaak een een terugkijklink gepubliceerd. De agenda is een gezamenlijk initiatief van VNG, IPO, UvW, EZK, BZK, NPLW, de Participatiecoalitie en NP RES. Heb je een evenement over participatie dat niet mag ontbreken op deze agenda, stuur dan een mail naar b.koopman@npres.nl.

Filter op:

Publicatie

Explainervideo lokaal eigendom

Datum
07-07-2022 09:00
Organisator
NP RES

In deze uitleg video neemt Willemijn je mee in het onderwerp Lokaal eigendom. Wat is lokaal eigendom nu precies? Welke vormen van lokaal eigendom zijn er? En welke rol heb jij hierin als volksvertegenwoordiger?

Publicatie

Publicatie handreiking Rolverdeling bij het ontwikkelen van zonneparken en windmolens met lokaal eigendom

Datum
14-02-2022 12:00
Organisator
HIER, Energie Samen

Om een project van de grond te krijgen, is goed samenspel tussen de projectpartners essentieel. De sleutel: heldere rolverdeling en samenwerkingsafspraken. Met de handreiking 'Rolverdeling bij het ontwikkelen van zonneparken en windmolens met lokaal eigendom' geeft de Participatiecoalitie inzicht in hoe die rolverdeling eruit kan zien en handvatten voor het gesprek erover.

Publicatie

Publicatie Toolbox Samenwerken in de lokale energietransitie

Datum
01-02-2022 12:00
Organisator
HIER en ENPULS

Aan de hand van opdrachten leer je elkaar goed kennen, vind je overeenstemming, bepaal je gezamenlijke doelstellingen en stippel je de weg ernaartoe uit. Zo leg je een goede basis voor een fijne samenwerking met wederzijds vertrouwen. Je kunt de toolbox ook gebruiken om een bestaande werkrelatie op de juiste koers te houden.

Publicatie

Publicatie 3 interviews over samenwerking

Datum
14-01-2022 12:00
Organisator
NVDE, VNG, Participatiecoalitie en NPRES

NVDE, VNG, de Participatiecoalitie en NPRES onderzoeken samen hoe de samenwerking tussen gemeenten, energiecoöperaties en projectontwikkelaars zo goed mogelijk kan verlopen. In dat kader publiceren we drie interviews waarin de betrokken partijen openhartig hun inzichten en ervaringen delen. De projecten:

  • Windpark Pampus Wind
  • Zonnepark Bijvanck 
  • Zonnepark Eekerpolder